Najnovije vesti

OEBS: Slobodni i nezavisni mediji ključni su za razvoj demokratije

03.05.2016, 14:04, Društvo, Izvor: Blic

Na Svetski dan slobode medija, predsedavajući OEBS i ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer i predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović naglasili su u zajedničkom saopštenju značaj slobodnih i nezavisnih medija za razvoj demokratije.

 

STANJE NA GRANICI Na Batrovcima vozila prolaze bez čekanja

03.05.2016, 14:00, Društvo, Izvor: Blic

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom vozila danas, poslednjeg neradnog dana, prolaze bez čekanja ili uz neznatno čekanje od pet do deset minuta.

 

Ivana Jorović: Iza moje dobre forme stoje posvećenost, istrajnost i vera u sebe

03.05.2016, 13:49, Tenis, Izvor: Blic

Ivana Jorović, 161. na svetu i bivši juniorski broj jedan, u proteklih šest meseci je osvojila titule u Istanbulu i Zavadi, a bila je najbolja i u Ankari i Kroasi-Boburu. Mlada Čačanka danas puni 19 godina i za sajt ITF-a je govorila o proteklom periodu na Turu.

 

MMF: Oštro usporavanje Kine i Japana u naredne dve godine

03.05.2016, 13:40, Svet, Izvor: Blic

Međunarodni monetarni fond (MMF) procenjuje da će japanska i kineska ekonomija ozbiljno usporiti u naredne dve godine, ali će rast azijskog regiona ostati snažan, jer je domaća tražnja neutralisala negativne efekte slabe globalne trgovine, saopšteno je danas iz te međunarodne finansijske institucije.

 

DEMONSTRACIJE U PARIZU Parlament raspravlja o zakonu o radu, ljudi na ulicama

03.05.2016, 13:37, Svet, Izvor: Blic

Predlog izmena zakona o radu, zbog kojeg radnici dva meseca protestuju u Francuskoj, danas bi trebalo da se nađe pred Parlamentom.

 

Da li mislite da u novoj Vladi treba da bude više eksperata?

03.05.2016, 13:31, Politika, Izvor: Blic

Najave da će u novoj Vladi Srbije biti više eksperata-stručnjaka i saznanja da će Dušan Vujović i Kori Udovički najverovatnije zadržati svoje resore, za razliku od Srđana Verbića i Ivana Tasovca tema su današnje ankete.

 

Kosovski političari u delirijumu posle odluke UEFA: Igraćemo fudbal kao niko nikada!

03.05.2016, 13:30, Fudbal, Izvor: Blic

Odluka Kongresa UEFA da u tu organizaciju uvrsti samoproglašenu Republiku Kosovo naišla je na oduševljenje tamošnjih političara.

 

DOKUMENTARAC O JU GRUPI Braća koja su 45 godina u istom bendu

03.05.2016, 13:20, Kultura, Izvor: Blic

Reditelj filmova "Tamo i ovde" i "Spomenik Majklu Džeksonu" Darko Lungulov priprema dugometražni igrani film "Kralj i kraljica", a krajem prošle godine je počeo rad i na obimnom dokumentarcu o "Ju grupi", ali dalji razvoj tih projekata zavisi od sredstava.

 

Hrvatska i Bugarska za proširenje EU na zapadni Balkan

03.05.2016, 13:19, Svet, Izvor: Blic

Hrvatska i Bugarska podržavaju proširenje Evropske unije na sve zemlje zapadnog Balkana, ali te zemlje, moraju ispuniti potrebne kriterijume, poručili su danas hrvatski i bugarski ministri spoljnih poslova, Miro Kovač i Daniel Mitov.

 

Bataković za Blic: Četiri požara na Uskrs su prevelika slučajnost, ne isključujem ni terorizam

03.05.2016, 13:13, Društvo, Izvor: Blic

Dušan Bataković, istoričar i direktor Balkanološkog instituta SANU, kaže za "Blic online" da je šokiran zbog načina na koji je američki tabloid "Njujork post" preneo njegove izjave o požaru u srpskoj crkvi na Menhetnu i povezao ih sa slučajem Stepinac. Bataković tvrdi da je pogrešno interpretiran, ali istovremeno ostavlja mogućnost da požari u tom i još tri pravoslavna hrama tokom Uskrsa nisu slučajnost.

 

Pretraga vesti