Najnovije vesti

Očišćen deo kanala DTD kod Kule

27.08.2014, 14:19, Društvo, Izvor: B92

Na oko tri kilometra kanala Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, Vrbas-Bezdan, u blizini Kule izvađeno je oko 50.000 kubika mulja. “Pre početka radova ovaj deo kanala bio je gotovo u potpunosti zamuljen i obrastao trskom, pa je bila dovedena u pitanje i njegova osnovna funkcija - navodnjavanje i odvodnjavanje okolnog zemljišta“, saopšteno je iz opštine Kula.

 

MUP: Nađeno telo konobara

27.08.2014, 14:15, Hronika, Izvor: B92

MUP saopštio da je nakon obdukcije i identifikacije tela muškarca izvučenog kod Kule Nebojša iz Dunava, utvrđeno da se radi o konobaru Petaru Obrenčeviću (33). Telo je pronađeno sinoć, a muškarac je nestao u noći između 23. i 24. avgusta na beogradskom splavu "Šejk end Šejk".

 

Hodžaj očekuje susret s Dačićem

27.08.2014, 14:06, Kosovo, Izvor: B92

Enver Hodžaj očekuje da će se u Berlinu tokom konferencije o zapadnom Balkanu susresti s šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. Prema pisanju prištinskog dnevnika Epoka e re, kosovski ministar inostranih poslova u odlasku je uveren da će se o odnosima Beograda i Prištine razgovarati tokom susreta lidera zapadnog Balkana sa zvaničnicima Nemačke.

 

Nova: Bacaju cipele pa dele lekcije

27.08.2014, 14:01, Politika, Izvor: B92

Zoran Živković izjavio da cilj predloženog etičkog kodeksa nije uvođenje reda u parlamentu već zatvaranje usta malobrojnoj opoziciji Živković i narodni poslanik je u izjavi Tanjugu rekao da je za nered u Skupštini Srbije, bilo da je reč o sednicama ili načinu na koji parlament radi, kriva Srpska napredna stranka.

 

"Nemačka da nam pomogne oko mladih"

27.08.2014, 13:59, Politika, Izvor: B92

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posetu Berlinu gde se sreo sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom. Tema sastanka bila je podrška u grantovima i mekim kreditima, koje Nemačka planira za Srbiju do kraja godine, u iznosu od 140 miliona evra, a bilo je reči i o temama iz oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.

 

"SNS da preuzme vlast u Lučanima"

27.08.2014, 13:59, Politika, Izvor: B92

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić istakao je da SNS mora da preuzme odgovornost za vršenje lokalne vlasti u Lučanima. Na zajedničkom sastanku povereništva opštinskog i mesnih odbora sa odbornicima lučanskih naprednjaka Nikolić je dao punu podršku naporima da se to učini nakon vanrednih lokalnih izbora uz formiranje široke koalicije i istakao da njih treba održati u što kraćem roku uz vrlo kratku kampanju.

 

Ružić: Nema uslova za saradnju sa SNS i preuzimanje vlasti u Svilajncu

27.08.2014, 13:56, Politika, Izvor: Blic

Predsednik IO SPS Branko Ružić izjavio je da nema uslova za saradnju SPS i SNS u Svilajncu, odnosno preuzimanje vlasti od NDS.

 

"Srbija za jaču saradnju regiona"

27.08.2014, 13:53, Politika, Izvor: B92

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko razgovarale o saradnji. Ministarka Joksimović je, kako je saopšteno posle sastanka, istakla da je Srbija zainteresovana za jačanje regionalne saradnje i efikasno korišćenje sredstava iz fondova za prekograničnu saradnju.

 

EU na samitu Zapadnog Balkana u Berlinu

27.08.2014, 13:52, Politika, Izvor: Blic

Predsednik Evropske komisije Žose Manuel Barozo i komesari za proširenje i energetiku, Štefan File i Ginter Etinger, učestvovaće na konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu kako bi podržali evropske integracije regiona.

 

Učenici bez šanse za promenu škola

27.08.2014, 13:52, Društvo, Izvor: B92

Ministarstvo prosvete ove godine neće odobriti zahteve učenika koji su nakon upisa u srednju školu zatražili da budu premešteni u drugu ustanovu. U susret će se izaći samo u slučaju molbi učenika iz poplavljenih opština Krupanj i Obrenovac, kao i učenicima romske nacionalne manjine, ističu u Ministarstvu i navode da je 711 učenika zatražilo premeštaj.