Najnovije vesti

Ljubljana: Potpisan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Slovenije

01.12.2015, 20:44, Politika, Izvor: Blic

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar odbrane Slovenije Andreja Katič potpisali su u Ljubljani sporazum o vojno-tehničkoj saradnji. Sporazum predviđa tešnju saradnju u oblasti vojne logistike i industrije dve zemlje.

 

Dačić: Rušenje vlade raznim izmišljenim aferama traje već godinama

01.12.2015, 20:39, Politika, Izvor: Blic

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas, govoreći o navodima da se u Srbiji sprema državni udar, da su pokušaji rušenja Vlade permanentni.

 

BIZARNA SMRT Tinejdžerka se ubila zbog alergije na bežični internet

01.12.2015, 20:38, Svet, Izvor: Blic

Tinejdžerka Dženi Fraj (15) pronađena je mrtva u blizini svog doma u Čedlingtonu. Ona se obesila, nakon što je mesecima trpela užasne glavobolje, umor i probleme sa bešikom, izazvane elektromagnetnom hipersenzitivnošću - ekstremnom osetljivošću na elektromagnetna polja, uključujući i bežični internet.

 

Poljske vlasti: Mornari oteti u NiIgeriji su dobro, činimo sve da ih vratimo kući

01.12.2015, 20:33, Svet, Izvor: Blic

Poljske vlasti saopštile su danas da su "u kontaktu” sa otmičarima pet poljskih mornara" otetih prošle sedmice kod obala Nigerije.

 

Radnica Crvenog krsta oteta u Jemenu

01.12.2015, 20:20, Svet, Izvor: Blic

Dva člana Medjunarodnog crvenog krsta oteta su danas u glavnom gradu Jemena, Sani rekla je portparolka Crvenog krsta i dodala da je jedan od njih, jemenski državljanin, ubrzo pušten dok ; drugu osobu, državljanku Tunisa, i dalje drže otmičari.

 

Varšava u kontaktu s otmičarima petorice mornara

01.12.2015, 20:13, Svet, Izvor: Blic

Poljska je danas saopštila da je "u kontaktu" sa otmičarima pet poljskih mornara otetih prošle sedmice kod obala Nigerije.

 

SJAJNA ATMOSFERA Glavomet u svlačionici Crvene zvezde /VIDEO/

01.12.2015, 20:09, Fudbal, Izvor: Blic

I kada nema plata, pobede donose mir u kući! Atmosfera u svlačionici fudbalera Crvene zvezde je sjajna. Igrač tima sa “Marakane” Srđan Plavšić je na svom Instagram profilu postavio zanimljiv video-snimak. Cela ekipa diše kao jedan!

 

Od ulične rasvete do svakog domaćinstva

01.12.2015, 20:08, Društvo, Izvor: Blic

U potrazi za naftom i ugljem, ljudi su rano otkrili i gas, ali sve dok su ga posmatrali u otvorenim nalazištima, gledali su na njega kao na još jednu misteriju prirode i dugo su ga smatrali beskorisnim. Tek kad je Vilijam A. Hart 1821. godine u Fredoniji u Njujorku prvi put izbušio 27 stopa duboku bušotinu, radi svrsishodnog iskorišćavanja prirodnog gasa, počelo je korišćenje prirodnog gasa kao energenta.

 

Proradili kabineti za neke nove Tesle

01.12.2015, 20:02, Društvo, Izvor: Blic

Imali su malo, a onda su i bez toga ostali. Đaci čije su škole uništene u prošlogodišnjim velikim poplavama od maja prošle godine nisu imali na čemu da uče. Sve do danas.

 

Barsa mora da plati Santosu dva miliona jer je Nejmar među finalistima

01.12.2015, 19:53, Fudbal, Izvor: Blic

U Španiji je sa neskrivenim zadovoljstvom primljena vest da su sva trojica finalista za ovogodišnju "Zlatnu loptu" iz Primere: Mesi, Ronaldo i Nejmar. Posebno su zadovoljni u Barseloni jer imaju dvojicu igrača, uz nadu da bi Mesi mogao da osvoji trofej i peti put, ali nominacija Nejmara donosi i - trošak.